Geschiedenis

1933

Reeds in 1933 werd er op deze locatie een horeca bedrijf opgericht een drankvergunning werd aangevraagd en tevens een vergunning om het pand, wat wordt beschreven als “ein kleines Bauerngehöft”, uit te mogen breuden met een “geschlossene Veranda”, het toenmalige café.

Duitstalige namen waren in die tijds in deze streek heel normaal en het café kreeg als naam “Haus Waldesruhe”.

van “Waldesruhe” naar “Bosrust"

Na een paar jaar wed er al uitgebreid met een openlucht dansvloer, een zogenaamde “wiep”, en er werd volop gedanst in het Bos. In de tweede wereldoorlog werd er nog steeds gedanst op “Waldesruhe” met name op het platte dat van het toenmalige gebouw.
Na de oorlog werd de naam “Waldesruhe” veranderd in “Bosrust”
 
In de jaren 60 kwamen er regelmatig grote groepen Belgen naar “Bosrust”. Zij hadden meestal een “kwetschbuul”(accordeon) bij zich en zorgden zo voor de nodige dansmuziek, menig vleka en polka werd er gedanst en af en toe een beetje rock en roll.

De kinderboerderij

Vanaf de 80-er jaren is men hier begonnen met een “streichelzoo” ofwel kinderboerderij met entree.
In de jaren 90 is deze kinderboerderij, na diversen malen gewisseld te zijn van eigenaar, op de fles gegaan.

Hank en Anja

In 1999 Werden Hank en Anja van der Vleuten verliefd op de inmiddels door onkruid overwoekerde ruïne in de bossen van Vijlen. Zij zagen potentie in de prachtige plek in de Vijlenerbossen en verhuisden vanuit Brabant met 3 kleine kinderen ( 5, 4 en 1 jaar) naar de zuidelijke uithoek van Limburg en gingen een groots avontuur te gemoed.
 
Uit de grondvesten van de oude ruïne verrees Boscafe ’t Hijgend Hert. en kwam er op de plek waar al sinds 1933 een biertje gedronken wordt, nieuw leven!

de enige berghut van Nederland

Zo begonnen ze met een bescheiden terrasje, met een paar stoelen en een luifel bij de schuur. „In die tijd had je in Limburg geen boscafeetjes” De luifel werd groter en er kwamen schotten naast. ’t Hijgend Hert groeide rap en nu is het de “enige berghut van Nederland” waar we allemaal van houden.Je kunt hier nu terecht voor een heerlijk glas speciaal bier, goede lunch of diner. Genieten van de Natuur te voet of met de fiets. Op date, met een vriendengroep, familie of alleen voor iedereen is het genieten en even tot rust komen op deze unieke plek.
 

21 jaar later in 2022, is de tijd daar dat de tweede generatie het roer overneemt. Trots op wat de hun ouders hebben neer gezet.

BEKIJK ONZE MENUKAARTEN HIER

Geniet van onze heerlijke gerechten, gemaakt met de lekkerste streekproducten uit Limburg en omgeving.