Avondkaart

avondkaart

vanaf 17:00

voorgerechten

Uiensoep

1, 2, 10, 13

7.5

Volgens traditioneel Frans recept, afgeblust met witte wijn en gegratineerd met kaas.

Mega lekkere mosterdsoep

1, 2, 5, 12, 13

7.5

Bereidt met grove Gulpener mosterd, Val Dieu kaas uit Aubel en onze eigen bruin Hertbier.

Carpaccio van Hert

1, 2, 4, 5, 11

11.5

Met huisgemaakte truffelmayonaise, pijnboompitten, kaaskoekje en veldsla.

Kleine salade gegrilde groenten

2

8.7

Een zomerse salade met feta en koude gegrilde groenten met o.a. paprika, courgette, champignons, ui en knoflook, verschillende soorten sla en een tongstrelende vinaigrette.

Rode bieten carpaccio

2, 4

10.5

Een heerlijke frisse rode bieten carpaccio met mango, munt, noten- pittenmix, honing en verse geitenkaas van de kaasboerderij van familie Bresseur uit Hombourg.

Ambachtelijk broodplankje

1, 2

6.5

Met ambachtelijk brood hier uit de regio.

De wisselsoep

Deze huisgemaakte soep wisselt so nu en dan, maar is gegarandeerd lekker en vegetarisch.

Wild paté

1, 2, 4, 10, 11, 12, 13

6.5

Een dikke plak wildpaté met huisgemaakte chutney en een snee ambachtelijk brood.

maaltijd salades

Hijgend Hert Salade

1, 2, 4

17.4

Diverse soorten sla met tomaat, noten, geraspte appel, gebakken spek, een lauw warm geitenkaasje van de kaasboerderij van familie Bresseur uit Hombourg, getopt met wat honing en heerlijke balsamico dressing.

Salade gegrilde groenten met feta

1, 2

16.6

Zomerse salade met feta en koude gegrilde groenten met o.a. paprika, courgette, champignons, ui en knoflook, verschillende soorten sla en een tongstrelende vinaigrette.

vega

Chili sin Carne

1, 2, 10, 13

16.8

Met frisse guacamole, een dot sour cream, brood, tortilla chips en een limoentje.

Vegetarische special

Elke keer iets anders | met liefde bereidt in onze eigen keuken

Bospaddenstoelen tagliatelle

1, 2, 4, 5, 13

17.50

Een heerlijke pasta met een romige saus met bospaddenstoelen, peterselie, prei, bosui en noten.

vlees

Opa’s kippetje

1, 2, 4, 10

19.5

Lekker stukje henneborst en een pootje in een saus met ons Hert bruin bier, spekjes, wortel, champignons en venkel. Geserveerd met verse groenten en frites. Opa is 92 geworden!

Biefstuk

1, 2, 5, 10, 13

23.5

Lekkere kogelbiefstuk van 200 gram met keuze uit pepersaus, champignonsaus, bearnaisesaus of kruidenboter. Geserveerd met verse groenten en frites.

Tagliatelle bolognaise

1, 2, 5, 10, 12

17.0

Zeer smakelijk Italiaans gerecht. Geserveerd met rucola, Parmezaanse kaas, brood en pesto,

Pork roast

1, 2, 3, 4, 10, 11

21.0

Heerlijk stukje varkensvlees met been, daarbij een calvadossaus, appelcompote en zuurkool met rozijntjes. Geserveerd met verse groenten en frites.

Hertenrugfilet

1, 2, 10, 13

32.0

+/- 200 gram rosé gebakken hertenrugfilet op een bedje van bospaddenstoelen met een lekkere wildsaus of truffelsaus. Geserveerd met verse groenten en frites.

Huttenstoof

22.5

Een heerlijk wisselende (wild)stoverij gemaakt in onze eigen keuken. Geserveerd met warme groenten en verse frites met Belgische mayonaise.

vis

Gebakken noorse zalm

1, 2, 5, 6, 10, 13

19.8

Moot verse Noorse zalm metbearnaisesaus of ratatouille. Geserveerd met verse groenten en frites.

kindergerechten

Cowboy

1, 2, 5, 10, 12, 13

7.4

Snackfantasie van 2 stukjes frikandel, kipnugget en een gehaktballetje met frites, appelmoes, mayo en ketchup

Kinderpotje Kaassoufflé

1, 2, 5, 12

7.5

Een kaassoufflé met frites, appelmoes, mayo en ketchup.

Kinderpotje kroket

1, 2, 4, 5, 10, 12, 14

7.5

Een kroket met frites, appelmoes, mayo en ketchup.

Bordje friet

10

5.2

Frites met appelmoes, mayo en ketchup.

Pasta rode saus

1, 2, 4, 5

7.9

Met tomaten-gehaktsaus en geraspte kaas.

Poffertjes

1, 2, 5

6.9

Met poedersuiker en een dot slagroom.

Voor de allerkleinsten

1, 2

4.5

Snee brood met jam of kaas.

dessert

Chocotruffels

1, 2, 5

8.9

Chocolade ijstruffels, een specialiteit van onze chef, deze truffels zijn nogal eens niet voorradig, ons personeel vindt ze namelijk ook heel lekker.

Coupe noisette

1, 2, 4

8.8

Hazelnoten-ijs met noten, chocoladesaus en slagroom.

Poffertjes

1, 2, 5

6.9

Met poedersuiker en een dot slagroom.

Vlaai

1, 2, 5, 10

3.8

Wij hebben heerlijke vers gebakken abrikozenvlaai, kersenvlaai en rijstevlaai van bakkerij Eddie Muytjens uit Gemmenich. (met slagroom +€0,80)

Appeltaart

1, 2, 4, 5, 10

4.5

Onze appeltaart met noten volgens eigen recept is favoriet bij menig wielrenner. Deze komt iedere dag vers binnen van bakkerij Eddie Muytjens uit Gemmenich. (met slagroom +€0,80)

Coupe sorbetijs (koemelkvrij)

8.9

Citroen-ijs, bosvruchten-ijs en aardbeien-ijs met vers fruit.

Kinderijsjes

2, 5

5.2

Kinderbeker met vanille- of aardbeien-ijs en slagroom. En de beker mag mee naar huis!

Rakketje

1.5

Waterijsje.

Monchou bommetje

1, 2

7,9

Een taartje in een glaasje met Bastogne kruim en rode vruchten.

Dame blanche

1, 2

9.4

Vanille ijs, slagroom en warme chocolade saus.

Bosvruchten soes

1, 2

9.2

Parijse soes met vanille ijs, slagroom en warme bosvruchten.

1 Gluten | 2 Lactose | 3 Pinda | 4 Noten | 5 Ei | 6 Vis | 7 Schaaldieren | 8 Weekdieren | 9 Sulfiet | 10 Soja | 11 Sesam | 12 Mosterd | 13 Selderij | 14 Lupine