Dagkaart

Dagkaart

11:00 - 17:00

broodjes

Boerenbol gegrilde groenten

1, 2

11.5

Een boeren bruine bol met hummus, sla, koude gegrilde groenten en feta.

Brioche kroket

1, 2, 4, 5, 10, 12, 13, 14

15.2

Brioche bol met twee bourgondische kroketten, zoetzure ui, rucola en truffel mayonaise.

Broodje ‘Mac Hert’

1, 2, 5, 10

16.5

Burger van 200 gram op een brioche broodje met uienchutney, augurk, tomaat, tomatensalsa en gebakken spek. *Black Angus rundvlees of vegetarische Beyond burger.

Broodje bloedworst

1, 2, 10, 13

14.5

Ambachtelijk gemaakte bloedworst van slagerij Vaessen uit Bocholtz. Deze bloedworst wordt gebakken met ui en appel, gesmoord in Els, volgens authentiek Limburgs recept. Geserveerd op een ambachtelijke bol van bakkerij Franssen uit Epen.

Broodje carpaccio

1, 2

14.5

Een heerlijke witte zuurdesem bol met rundercarpaccio, huisgemaakte pesto, frisse salade, zongedroogde tomaat, Parmezaanse kaas en een heerlijke truffelmayonaise.

Broodje kaas

1, 2, 4

10,5

Een heerlijke bruine bol met boeren belegen oude kaas, frisse rucola, walnoten en stroop uit de regio.

Broodje tonijnsalade

1, 2, 6

12.5

Een heerlijke witte zuurdesem bol met huisgemaakte tonijnsalade op een bedje van frisse sla getopt met rode ui

Dop (H)erwtenburger

1, 2

16.5

Vegetarische groenteburger op een brioche broodje met tzatziki, tomaat, vijgentapenade, tomatensalsa en komkommer.

Onze wisselende creatie

Wij vinden het leuk om jullie te verrassen met persoonlijke favorieten van onze chefs, vraag naar de huidige special!

Soepen

Uiensoep

1, 2, 10, 13

8.2

Volgens traditioneel Frans recept, afgeblust met witte wijn en gegratineerd met kaas.

Mega lekkere mosterdsoep

1, 2, 5, 12, 13

8.2

Bereidt met grove Gulpener mosterd, Val Dieu kaas uit Aubel en onze eigen bruin Hertbier.

Tomatensoep

1-2

8.2

Een heerlijke huisgemaakte tomatensoep

Soep van het moment

8.2

Deze huisgemaakte soep wisselt so nu en dan, maar is gegarandeerd lekker en vegetarisch.

Lunch gerechten

Videeke

1, 2, 5, 13

15.2

Een lekker ouderwets pasteitje, gevuld met kippenragout naar origineel Belgisch recept.

Ofenkartoffel

2, (6)

13.2

Ofenkartoffel met verse huisgemaakte frisse yoghurt, knoflooksaus en zalm of spek.

Zomerse spaghetti

1, 2, 4, 5, 11

17.5

Vegetarische spaghetti met zoete trostomaatjes, geitenkaas, rucola, pijnboompitjes en knoflook.

Chili sin Carne

1, 2, 10, 13

16.8

Met frisse guacamole, een dot sour cream, brood, tortilla chips en een limoentje.

Spaghetti bolognaise

1, 2, 5, 10, 12

17.5

Zeer smakelijk Italiaans gerecht. Geserveerd met rucola, Parmezaanse kaas, brood en pesto,

Huttenstoof

22.5

Een heerlijk wisselende (wild)stoverij gemaakt in onze eigen keuken. Geserveerd met warme groenten en verse frites met Belgische mayonaise.

Salades

Hijgend Hert Salade

1, 2, 4

20.5

Diverse soorten sla met tomaat, noten, geraspte appel, gebakken spek, een lauw warm geitenkaasje van de kaasboerderij van familie Bresseur uit Hombourg, getopt met wat honing en heerlijke balsamico dressing.

Salade Niçoise

1, 2, 5, 6

19.5

Klassieke salade met tonijn, ei, rode ui, olijven, haricot verts, komkommer, cherrytomaat, kappertjes en krieltjes.

Salade gegrilde groenten met feta

1, 2

19.5

Zomerse salade met feta en koude gegrilde groenten met o.a. paprika, courgette, champignons, ui en knoflook, verschillende soorten sla en een tongstrelende vinaigrette.

Heerlijk frisse zomerse salade

1, 2

Een wisselende salade die past bij het weer!

kindergerechten

Bordje met friet

10

5.5

Frites met appelmoes, mayo en ketchup.

Kipnuggets

1, 2, 5, 10, 12, 13

7.5

6 kipnuggets met frites, appelmoes, mayo en ketchup.

Kroket

1, 2, 4, 5, 10, 12, 14

7.5

Een kroket met frites, appelmoes, mayo en ketchup.

Pasta rode saus

1, 2, 4, 5

8

Met tomaten-gehaktsaus en geraspte kaas.

Poffertjes

1, 2, 5

6.9

Met poedersuiker en een dot slagroom.

Voor de allerkleinsten

1, 2

4.5

Snee brood met chocoladepasta of jam.

ijs & andere zoetigheden

Chocotruffels

1, 2, 5

8.9

Chocolade ijstruffels, een specialiteit van onze chef, deze truffels zijn nogal eens niet voorradig, ons personeel vindt ze namelijk ook heel lekker.

Vlaai

1, 2, 5, 10

3.8

Wij hebben heerlijke vers gebakken abrikozenvlaai, kersenvlaai en rijstevlaai van bakkerij Eddie Muytjens uit Gemmenich. (met slagroom +€0,80)

Coupe noisette

1, 2, 4

8.9

Hazelnoten-ijs met noten, chocoladesaus en slagroom.

Kinderijsjes

2, 5

5.2

Kinderbeker met vanille- of aardbeien-ijs en slagroom. En de beker mag mee naar huis!

Rakketje

1.5

Waterijsje.

Coupe aardbeien

1, 2, 5

8.8

Ambachtelijk vanille-ijs, aardbeien-ijs, verse aardbeien en een goede dot slagroom.

Appeltaart

1, 2, 4, 5, 10

4.5

Onze appeltaart met noten volgens eigen recept is favoriet bij menig wielrenner. Deze komt iedere dag vers binnen van bakkerij Eddie Muytjens uit Gemmenich. (met slagroom +€0,80)

Coupe sorbetijs (koemelkvrij)

8.9

Citroen-ijs, bosvruchten-ijs en aardbeien-ijs met vers fruit.

Monchou bommetje

1, 2

7,9

Een taartje in een glaasje met Bastogne kruim en rode vruchten.

Bosvruchten soes

1, 2

9.2

Parijse soes met vanille ijs, slagroom en warme bosvruchten.

Poffertjes

1, 2, 5

6.9

Met poedersuiker en een dot slagroom.

1 Gluten | 2 Lactose | 3 Pinda | 4 Noten | 5 Ei | 6 Vis | 7 Schaaldieren | 8 Weekdieren | 9 Sulfiet | 10 Soja | 11 Sesam | 12 Mosterd | 13 Selderij | 14 Lupine