Dagkaart

Dagkaart

11:00 - 17:00

broodjes

Brioche kroket

1, 2, 4, 5, 10, 12, 13, 14

15.4

Brioche bol met twee bourgondische kroketten, zoetzure ui, rucola en truffel mayonaise. (Ook mogelijk met vegetarische kroketten van Elite)

Broodje ‘Mac Hert’

1, 2, 5, 10

16.7

Burger van 200 gram op een brioche broodje met uienchutney, augurk, tomaat, tomatensalsa en gebakken spek. *Black Angus rundvlees of vegetarische Beyond burger.

Broodje bloedworst

1, 2, 10, 13

14.5

Ambachtelijjke bloedworst (Poetes) met gebakken ui en appel, gesmoord in Els. Geserveerd op een bruine bol met Limburgse stroop en rucola.

Broodje camembert

1, 2, 4

12.5

Een bruine bol met rucola, rustique camembert, preiselbeere compote, walnoten en boerenjongens.

Broodje carpaccio

1, 2, 5

14.6

Een heerlijke witte zuurdesem bol met rundercarpaccio, huisgemaakte pesto, frisse salade, zongedroogde tomaat, Parmezaanse kaas en een heerlijke truffelmayonaise.

Broodje gebakken bospaddenstoelen

1, 2, 3, 4

13.6

Een bruine bol met een frisse salade, geitenkaas, gebakken bospaddenstoelen en spek.

Broodje Makreel

1, 2, 5, 6, 12

13.2

Op een witte bol, rijk belegd met gerookte makreelfilet, huisgemaakte remoulade, een frisse salade en frisse appel.

Broodje warme beenham

1, 2, 5, 12

14.4

Een heerlijke witte bol met gebakken beenham, honing mosterd mayonaise, frisse sla en witte koolsla.

Dop (H)erwtenburger

1, 2

16.5

Een huisgemaakte groenteburger op een briochebol met sla, tomaat, komkommer, rode ui, vijgentapenade, tomatensalsa, feta en tzatziki.

Soepen

Uiensoep

1, 2, 10, 13

9.5

Volgens traditioneel Frans recept, afgeblust met witte wijn en gegratineerd met kaas. Geserveerd met twee sneeën brood en boter

Mega lekkere mosterdsoep

1, 2, 5, 12, 13

9.5

Bereid met grove Gulpener mosterd, Val Dieu kaas uit Aubel en onze eigen bruin Hertbier. Geserveerd met 2 sneeën brood en boter.

Hongaarse goulashsoep

1, 2

10.7

Een klassieker! Volgens traditioneel Hongaars recept.

Snert Hijgend hert

1, 2, 12

11.7

Een heerlijk, goed gevulde erwtensoep geserveerd met spekbrood en mosterd.

Soep van het moment

9.5

Een wisselende seizoenssoep, altijd vers en verrassend!

Lunch gerechten

Videeke

1, 2, 5, 13

15.2

Een lekker ouderwets pasteitje, gevuld met kippenragout naar origineel Belgisch recept.

Ofenkartoffel

2, (6)

13.2

De klassieker uit de bergen: een gepofte aardappel op een bedje van sla, komkommer en tomaat, geserveerd met huisgemaakte tzatziki en keuze uit zalm, spek of feta.

Chili sin Carne

1, 2, 10, 13

17.8

Heerlijke vegetarische chili, geserveerd met guacamole, sour cream, limoen, stokbrood en tortillachips.

Saté

1, 2, 3, 4, 10

21.8

Gemarineerde stukjes varkenshaas met huisgemaakte pindasaus, kroepoek en atjar geserveerd met verse frites.

Spaghetti bolognaise

1, 2, 5, 10, 12

17.8

Rijke Italiaanse klassieker, geserveerd met rucola, Parmezaanse kaas, brood en huisgemaakte pesto,

Spaghetti bospaddenstoelen

1, 2, 4, 5, 13

17.80

Een heerlijke pasta met een romige saus met bospaddenstoelen, bosui, rucola en pitten/notenmix.

Salades

Hijgend Hert Salade

1, 2, 4

20.5

Diverse soorten sla met tomaat, noten, geraspte appel, gebakken spek, een lauw warm geitenkaasje van de kaasboerderij van familie Bresseur uit Hombourg, getopt met wat honing en heerlijke balsamico dressing. (Ook lekker vegetarisch zonder spek met rode biet)

Bospaddenstoelen salade

1, 2, 4

19.5

Een frisse salade met gebakken spek, bospaddenstoelen en geitenkaas afgetopt met een pitten/notenmix.

kindergerechten

Bordje met friet

10

5.7

Frites met appelmoes, mayo en ketchup.

Een klein dagsoepje

1

5.2

Heerlijke huisgemaakte dagsoep geserveerd met een sneetje stokbrood.

Kipnuggets of frikandelletjes

1, 2, 5, 10, 12, 13

7.7

kipnuggets of mini frikandelletjes met frites, appelmoes, mayo en ketchup.

Kroket

1, 2, 4, 5, 10, 12, 14

7.7

Een kroket met frites, appelmoes, mayo en ketchup. (Ook vegetarisch mogelijk)

Pasta rode saus

1, 2, 4, 5

8.2

Met tomaten-gehaktsaus en geraspte kaas.

Poffertjes

1, 2, 5

6.9

Met poedersuiker en een dot slagroom. (Ook glutenvrij mogelijk)

Stokbrood met chocoladepasta of jam

1, 2

4.5

Voor de allerkleinste smulpapen.

ijs & andere zoetigheden

Monchou bommetje

1, 2

7,9

Een taartje in een glaasje met Bastogne kruim en rode vruchten.

Bosvruchten soes

1, 2

9.8

Parijse soes met vanille ijs, slagroom en warme bosvruchten.

Kinderijsje

2, 5

5.2

Kinderbeker met vanille- of aardbeien-ijs en slagroom. En de beker mag mee naar huis!

Chocolade truffels

1, 2, 5

8.9

Rijke chocolade-ijstruffels, een specialiteit van onze chef.

Coupe speculaas

1, 2, 5

8.9

Vanille ijs, speculaas ijs en caramelsaus met bastogne koek en slagroom.

Coupe noisette

1, 2, 4

8.9

Hazelnoten-ijs, vanille ijs met knapperige noten, chocoladesaus en slagroom.

Rakketje

1.5

Waterijsje.

Coupe sorbetijs (koemelkvrij)

8.9

Een heerlijke coupe met wisselend sorbetijs en winters fruit.

Coupe Dame blanche

1, 2

8.9

Vanille ijs, slagroom en warme chocolade saus.

Appeltaart

1, 2, 4, 5, 10

5.8

Op = op. Onze appeltaart met noten volgens eigen recept is favoriet bij menig wielrenner. (met slagroom +€0,80)

Poffertjes

1, 2, 5

6.9

Met poedersuiker en een dot slagroom. (Ook glutenvrij mogelijk)

Bosvruchten vlaai

1, 2, 5, 10

4.8

Op = op (met slagroom +€0,80)

1 Gluten | 2 Lactose | 3 Pinda | 4 Noten | 5 Ei | 6 Vis | 7 Schaaldieren | 8 Weekdieren | 9 Sulfiet | 10 Soja | 11 Sesam | 12 Mosterd | 13 Selderij | 14 Lupine