Avondkaart

avondkaart

vanaf 17:00

voorgerechten

Carpaccio

1, 2, 4, 5, 11

14.5

Dunne plakjes rundercarpaccio met huisgemaakte truffelmayonaise, pijnboompitten, zongedroogde tomaat, frisse salade en Parmezaanse kaas.

Rode bieten carpaccio

2, 4

13.5

Een heerlijke frisse rode bieten carpaccio met mango, munt, noten- pittenmix, honing en verse geitenkaas van de kaasboerderij van familie Bresseur uit Hombourg.

Ambachtelijk broodplankje

1, 2

6.8

Met ambachtelijk brood hier uit de regio.

Wild paté

1, 2, 5

12,5

Een dikke plak wildpaté met huisgemaakte chutney en een snee ambachtelijk brood.

Mega lekkere mosterdsoep

1, 2, 5, 12, 13

8.5

Bereid met grove Gulpener mosterd, Val Dieu kaas uit Aubel en onze eigen bruin Hertbier.

Uiensoep

1, 2, 10, 13

8.5

Volgens traditioneel Frans recept, afgeblust met witte wijn en gegratineerd met kaas.

Soep van het moment

8.5

Een wisselende seizoenssoep, altijd vers en verrassend!

Zuurvlees kroketje

1, 2, 5

12.5

Twee zuurvlees kroketjes met preiselbeere compote en twee sneeën ambachtelijk brood.

maaltijd salades

Hijgend Hert Salade

1, 2, 4

20.5

Diverse soorten sla met tomaat, noten, geraspte appel, gebakken spek, een lauw warm geitenkaasje van de kaasboerderij van familie Bresseur uit Hombourg, getopt met wat honing en heerlijke balsamico dressing. (Ook lekker vegetarisch zonder spek met rode biet)

Bospaddenstoelen salade

1, 2, 4

19.5

Een frisse salade met gebakken spek, bospaddenstoelen en geitenkaas afgetopt met een pitten/notenmix.

vega

Chili sin Carne

1, 2, 10, 13

17.8

Heerlijke vegetarische chili, geserveerd met guacamole, sour cream, limoen, stokbrood en tortillachips.

Vegetarische Risotto

17.8

Een wisselende vegetarische risotto, met liefde bereid in onze eigen keuken. Laat u verrassen door de creativiteit van onze Laurens!

Spaghetti bospaddenstoelen

1, 2, 4, 5, 13

17.80

Een heerlijke pasta met een romige saus met bospaddenstoelen, bosui, rucola en pitten/notenmix.

vlees

Opa’s kippetje

1, 2, 4, 10

21.6

Sappige kippendij en -poot in een saus van ons eigen Hert bruin bier, spekjes, wortel, cashewnoten, champignons en venkel. Geserveerd met verse groenten en frites. Opa is 92 geworden!

Biefstuk

1, 2, 5, 10, 13

23.6

Lekkere kogelbiefstuk van 200 gram met keuze uit pepersaus, champignonsaus bearnaisesaus of kruidenboter. Geserveerd met verse groenten en frites.

Saté

1, 2, 3, 4, 10

21.8

Gemarineerde stukjes varkenshaas met huisgemaakte pindasaus, kroepoek en atjar geserveerd met verse frites.

Spaghetti bolognaise

1, 2, 5, 10, 12

17.8

Rijke Italiaanse klassieker, geserveerd met rucola, Parmezaanse kaas, brood en huisgemaakte pesto,

Pork roast

1, 2, 3, 4, 10, 11

23.60

Een sappig stuk varkensvlees met het bot, met een calvadossaus, geserveerd met een huisgemaakte appelcompote en zuurkool met rozijntjes. Gecombineerd met warme groenten en knapperige frites.

Hertenrugfilet

1, 2, 10, 13

34.50

+/- 200 gram rosé gebakken hertenrugfilet op een bedje van bospaddenstoelen met een lekkere wildsaus of truffelsaus. Geserveerd met verse groenten en frites.

Huttenstoof

23.2

Een heerlijk wisselende (wild)stoverij gemaakt in onze eigen keuken. Geserveerd met warme groenten en verse frites met Belgische mayonaise.

Broodje ‘Mac Hert’

1, 2, 5, 10

19.7

De favoriet van Rijschool Roy. Burger van 200 gram op een briochebroodje met uienchutney, augurk, tomaat, tomatensalsa en gebakken spek. Geserveerd met verse frites. *Black Angus rundvlees of vegetarische Beyond burger

vis

Gebakken noorse zalm

1, 2, 5, 6, 10, 13

21.4

Moot verse Noorse zalm met bearnaisesaus of ratatouille. Geserveerd met verse groenten en frites.

kindergerechten

Kroket

1, 2, 4, 5, 10, 12, 14

7.7

Een kroket met frites, appelmoes, mayo en ketchup. (Ook vegetarisch mogelijk)

Bordje met friet

10

5.7

Frites met appelmoes, mayo en ketchup.

Pasta rode saus

1, 2, 4, 5

8.2

Met tomaten-gehaktsaus en geraspte kaas.

Poffertjes

1, 2, 5

6.9

Met poedersuiker en een dot slagroom. (Ook glutenvrij mogelijk)

Stokbrood met chocoladepasta of jam

1, 2

4.5

Voor de allerkleinste smulpapen.

Kipnuggets of frikandelletjes

1, 2, 5, 10, 12, 13

7.7

kipnuggets of mini frikandelletjes met frites, appelmoes, mayo en ketchup.

Een klein dagsoepje

1

5.2

Heerlijke huisgemaakte dagsoep geserveerd met een sneetje stokbrood.

dessert

Chocolade truffels

1, 2, 5

8.9

Rijke chocolade-ijstruffels, een specialiteit van onze chef.

Coupe noisette

1, 2, 4

8.9

Hazelnoten-ijs, vanille ijs met knapperige noten, chocoladesaus en slagroom.

Poffertjes

1, 2, 5

6.9

Met poedersuiker en een dot slagroom. (Ook glutenvrij mogelijk)

Bosvruchten vlaai

1, 2, 5, 10

4.8

Op = op (met slagroom +€0,80)

Appeltaart

1, 2, 4, 5, 10

5.8

Op = op. Onze appeltaart met noten volgens eigen recept is favoriet bij menig wielrenner. (met slagroom +€0,80)

Coupe sorbetijs (koemelkvrij)

8.9

Een heerlijke coupe met wisselend sorbetijs en winters fruit.

Kinderijsje

2, 5

5.2

Kinderbeker met vanille- of aardbeien-ijs en slagroom. En de beker mag mee naar huis!

Rakketje

1.5

Waterijsje.

Monchou bommetje

1, 2

7,9

Een taartje in een glaasje met Bastogne kruim en rode vruchten.

Coupe Dame blanche

1, 2

8.9

Vanille ijs, slagroom en warme chocolade saus.

Bosvruchten soes

1, 2

9.8

Parijse soes met vanille ijs, slagroom en warme bosvruchten.

Coupe speculaas

1, 2, 5

8.9

Vanille ijs, speculaas ijs en caramelsaus met bastogne koek en slagroom.

1 Gluten | 2 Lactose | 3 Pinda | 4 Noten | 5 Ei | 6 Vis | 7 Schaaldieren | 8 Weekdieren | 9 Sulfiet | 10 Soja | 11 Sesam | 12 Mosterd | 13 Selderij | 14 Lupine