043 306 24 99 info@boscafe.nl

Personeelsuitje Mergelland

Heeft u interesse in het boeken van een vergadering? Neem u dan vrijblijvend contact op met uw vragen en wensen?
Contacteer ons

Gemakkelijk telefonisch te bereiken via: 043 – 306 24 99

personeelsuitje mergelland
Boscafé 't Hijgend hert
Boscafé 't Hijgend hert
Boscafé 't Hijgend hert

Personeelsuitje Mergelland? Wat dacht u van het Vijlenerbos!

Lastig om het iedereen naar de zin te maken bij een personeelsuitstapje? Niet in het Mergelland. Dit deel van het Limburgs Heuvelland biedt natuur, cultuur en gezelligheid. Uw teams of collega’s kunnen er sportief, actief én ontspannen bezig zijn ― in een totaal andere omgeving en sfeer.

Het Vijlenerbos: een toplocatie voor uw personeelsuitstapje

Aan de grens met België en Duitsland ligt het Vijlenerbos, het grootste bos in het Heuvelland. Dit bos leent zich uitstekend voor ontspannend wandelen ― of pittig mountainbiken. Het grootste deel van het Vijenerbos is hellingbos. Dit heeft grote hoogteverschillen, die prachtige uitzichten opleveren over het Mergelland. Door de ondergrond van kalk en de hoge ligging is de flora en fauna hier anders dan in de rest van Nederland. Het voelt alsof u in het buitenland bent!

Aan de rand van het Vijlenerbos ligt het Drielandenpunt. Dit is de plek waar de grenzen tussen Nederland, België en Duitsland samenkomen. Ook is het het hoogste punt van Nederland. Een mooi doel dus voor uw wandeling vanuit het Vijlenerbos! U kunt er het grootste labyrint van Nederland betreden, of gewoon van het uitzicht genieten.

Tochten door het Mergelland

Vanuit het Vijlenerbos kunt u het land verder verkennen. Er zijn mooie toeristische routes uitgezet, die u op de kleinere landwegen en langs de mooiste plekken brengen. Typerend voor het landschap zijn de heggen en holle wegen, die zo heten omdat ze van oudsher ook als waterloop dienst doen. U zult veel traditionele bouwwerken zien, van vakwerkhuizen en boerderijen tot kastelen.

Uitstapjes in en rond het Mergelland

Wilt u nog meer afwisseling voor uw personeelsuitje naar het Mergelland? Het Vijlenerbos ligt tussen de plaatsen Vijlen, Epen en Vaals. Vijlen en Epen zijn pittoreske dorpjes waar u naartoe kunt wandelen en bijvoorbeeld een molen of schaapskooi kunt bezoeken.

Vaals is een van de grotere toeristische centra in het Heuvelland. Het is er uitstekend winkelen in de vele boetiekjes en speciaalzaken. Ook kunt u er musea bezoeken, zoals het verassende Museum Vaals.

Zoekt u een groter doel voor uw personeelsuitstapje? Dan zijn de steden Maastricht, Aken, Düsseldorf, Luik en Keulen bereikbaar.

Boscafé ’t Hijgend Hert: de ideale uitvalsbasis voor uw personeelsuitje in het Mergelland

Middenin het Vijlenerbos, in het deel dat Kerperbos heet, vindt u Boscafé ’t Hijgend Hert. Wij zijn de ideale uitvalsbasis voor uw personeelsuitje in het Mergelland. U kunt bij ons maximaal van de rust en natuur genieten, maar toch een veelzijdig programma uitvoeren.

Het boscafé heeft bijzondere vergadermogelijkheden, in een oude pruimenschuur met open haard. Wij kunnen teambuilding activiteiten voor u organiseren. Ook vindt u bij ons het startpunt van prachtige wandel- en mountainbike routes, zoals “De Grenssteen” route naar het Drielandenpunt. En er zijn vanuit het boscafé kroegjesroutes uitgezet.

Gewoon lekker eten, drinken en samenzijn kan natuurlijk ook. Wij schenken diverse soorten bier van het vat en serveren streekgerechten en vlaai. Naast het café vindt u douchevoorzieningen voor mountainbikers. ‘s-Winters kan er zelfs geschaatst worden op onze openlucht natuurbaan!

Vergaderen op een top locatie

Heeft u interesse in het boeken van een vergadering? Neem u dan vrijblijvend contact op met uw vragen en wensen? Middels ons handige contactformulier neemt u snel en eenvoudig uw wensen met ons door!

Vraag naar de mogelijkheden