Mountainbike routes

Zuid-Limburg biedt meer dan 500 kilometer aan uitgestippelde mountainbikeroutes. Er zijn 18 verschillende routes tussen de 13 en 45 kilometer, voor beginners en gevorderden. De routes zijn door verbindingsstukken aan elkaar gekoppeld, zodat een groot netwerk door het hele Heuvelland ontstaat. Een van deze routes begint en eindigt bij Boscafé ‘t Hijgend Hert.De route is gemarkeerd met houten palen met in het blauw het internationale mountainbikesymbool (een driehoek met 2 rondjes). Verbindingsroutes van de ene naar de andere route zijn wit bewegwijzerd.Een beschrijving van de mountainbikeroute door het Vijlenerbos is te vinden op MTBRoutes.nl. Een boekje met alle routes in Zuid-Limburg is te koop op de site van de VVV Zuid-Limburg.

arrangementen

Als u met een grotere groep van plan bent te gaan mountainbiken, is het misschien ook leuk dit te combineren met een van onze bijzondere arrangementen! Deze verschillen van een eenvoudige lunch tot een uitgebreid diner met speciaalbieren!

Mountainbike(s) huren

Hier op vakantie, of op dit moment gewoon geen mountainbike ter beschikking? Bij ‘t Zinkviooltje in Epen kunt u terecht voor de huur van mountainbikes!

Mountainbike douches

Boscafé ‘t Hijgend Hert heeft sinds enige tijd douches t.b.v. mountainbikers. Er zijn zowel douches voor de mountainbikes als voor de mountainbikers. Op deze manier kun je je auto op onze parkeerplaats zetten, de route starten bij ons café en na de route meteen jezelf en je fiets opfrissen! De douches zijn open van 1 maart tot 1 november.