Mountainbiken in en om Vijlen

Douches voor mountainbikers bij Boscafé 't Hijgend Hert
Douches voor mountainbikers bij Boscafé ’t Hijgend Hert

Zuid-Limburg biedt meer dan 500 kilometer aan uitgestippelde mountainbikeroutes. Er zijn 18 verschillende routes tussen de 13 en 45 kilometer, voor beginners en gevorderden. De routes zijn door verbindingsstukken aan elkaar gekoppeld, zodat een groot netwerk door het hele Heuvelland ontstaat. Een van deze routes begint en eindigt bij Boscafé ’t Hijgend Hert. De route is gemarkeerd met houten palen met in het blauw het internationale mountainbikesymbool (een driehoek met 2 rondjes). Verbindingsroutes van de ene naar de andere route zijn wit bewegwijzerd.

Een beschrijving van de mountainbikeroute door het Vijlenerbos is te vinden op MTBRoutes.nl. Een boekje met alle routes in Zuid-Limburg is te koop op de site van de VVV Zuid-Limburg.

Mountainbikedouches

Boscafé ’t Hijgend Hert heeft sinds enige tijd douches t.b.v. mountainbikers. Er zijn zowel douches voor de mountainbikes als voor de mountainbikers. Op deze manier kun je je auto op onze parkeerplaats zetten, de route starten bij ons café en na de route meteen jezelf en je fiets opfrissen! De douches zijn open van 1 maart tot 1 november.

Mountainbike arrangement bij Boscafé ’t Hijgend Hert boeken

Het is mogelijk een compleet verzorgd Mountainbike arrangement bij Boscafé ’t Hijgend Hert te boeken. Voor het mountainbiken zal er koffie, thee en een heerlijk stuk Limburgse vlaai klaarstaan. De mountainbikes staan al klaar en u gaat een Vijlenerbosroute doen. Na afloop kunt u genieten van een 3-gangenmenu. Het is zelfs mogelijk tussen het mountainbiken en het 3-gangenmenu te douchen! De kosten bedragen €65,00 per persoon (inclusief mountainbike, excl. drankjes). Het arrangement kan hieronder geboekt worden!